Fontkeuze
Achtergrondkleur

Nieuws

Jubileum NSV

Op zaterdag 9 februari 2019 viert de Nederlandse Schrijftolken Vereniging (NSV) met haar leden het tienjarig jubileum van de NSV. We willen u er op attent maken dat er op deze dag, mogelijk, minder schrijftolken beschikbaar zullen zijn. Mocht u een schrijftolk nodig hebben, wees dan (indien mogelijk) op tijd met aanvragen of probeer uw activiteit (indien mogelijk) te verzetten.

Tolkkeuzehulp

Op deze overzichtelijke website van tolkkeuzehulp vind u handige informatie over het inzetten van een tolk. Je kunt van een tolksituatie een overzichtelijke en korte handleiding selecteren. Hierin staan bijvoorbeeld tips over het vooraf informeren van je tolk over de tolksituatie. De handleiding vind je in 'Mijn overzicht' en kun je printen, downloaden of naar jezelf mailen. Ook geeft deze site meer algemene informatie over de aanvraag van tolkuren en de verschillende types tolken en tolkgebruikers.

Week van het Oorsuizen 4 tot en met 9 februari 2019

Van 4 tot en met 9 februari 2019 organiseert Stichting Hoormij voor de 5e keer de Week van het Oorsuizen. Tijdens dit lustrumjaar is er met name aandacht voor de verschillende fases van acceptatie van tinnitus

Een documentaire over Plotsdoven: Vergeten geluiden

Doof! En nu? Accepteren dat je een deel van jezelf hebt verloren duurt een leven lang. Maar het leven gaat verder en andere vormen van communicatie dienen zich aan. De twee hoofdpersonen in deze documentaire (bestel hem hier) hebben zeer verschillende belevingen van hun beperking. Cor valt op zijn 14de met zijn fiets en ontwaakt doof uit zijn coma. Hanneke verliest haar gehoor op haar 23ste na een mislukte operatie. Na jaren zoeken naar een oplossing krijgt Hanneke op haar 54ste een Cochleair Implantaat, terwijl Cor er vrede mee heeft dat hij nog steeds doof is. In de film leggen de twee hun ervaringen naast elkaar tijdens een kunstproject waarvoor Cor een belevingsgedicht schrijft en Hanneke een schilderij maakt.

Een film over zintuiglijke beleving; doorgaan en obstakels overwinnen; het verleggen van je grenzen en het leren leven met een opgelegde identiteit. Vergeten Geluiden laat zien hoe het is om je gehoor te verliezen. Harm Rieske en Roxanna Booms hebben de documentaire die zij regisseerden voor hun master Film Studies in eigen beheer uitgebracht op dvd.

Om een DVD te bestellen kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Vermeld hierin uw naam, volledige postadres en het aantal DVD's die u wilt bestellen. Zij zullen u dan de bankgegevens sturen. Zodra zij de betaling binnen krijgen, sturen ze de DVD naar u toe. De DVD kost 15 euro inclusief verzendkosten.