Fontkeuze
Achtergrondkleur

 

Tolknet Tolknet


Tolknet is een landelijke organisatie waar doven en slechthorenden terecht kunnen voor kosteloze hulp en advies bij het inzetten van een tolk. Daarnaast bemiddelt Tolknet bij tolkaanvragen. Ook organisaties en horenden kunnen tegen vergoeding van deze diensten gebruik maken.

Tolknet heeft jarenlange ervaring en bemiddelt bij zo’n 15.000 tolkaanvragen per jaar.  

Missie van Tolknet

Zelf kunnen meepraten en goed geïnformeerd worden is belangrijk. Het inzetten van tolken draagt bij aan de onafhankelijkheid en zelfstandigheid van doven en slechthorenden. Tolknet heeft daarom als missie om tolkvoorzieningen toegankelijk te maken door hulp te bieden bij het vinden van een tolk en door de doelgroepen, met oog voor hun verschillen, te informeren over de mogelijkheden.  

Onafhankelijk

Tolknet is een onafhankelijke en zelfstandig werkende stichting zonder winstoogmerk. Maar samen sta je sterker! Tolknet zoekt daarom naar samenwerking met organisaties in het werkveld daar waar mogelijk. Door krachten zoveel mogelijk te bundelen kunnen doven, slechthorenden en hun dove omgeving sneller worden geïnformeerd over beschikbare voorzieningen.

 

Financiering Tolknet

De overheid vindt het wenselijk dat doven en slechthorenden worden geïnformeerd over de mogelijkheden om tolken in te zetten. En dat er een centraal punt is waar doven en slechthorenden hun tolken kunnen regelen. Daarom heeft Tolknet een contract met UWV en Menzis voor haar basisactiviteiten. Hieronder valt bijvoorbeeld: het bemiddelen van tolken, het maken van voorlichtingsmateriaal, het geven van voorlichting, het onderhouden van een website, etc.

 

Contact

Amersfoortsestraat 70d

3769 AL Soesterberg

Tel: 0346 332 332

Sms: 06 229 88 453

Direct naar de Website

E-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. nl


Chatten met een medewerker van Tolknet is ook mogelijk. U vindt deze functie rechtsonder op de pagina van Tolknet. De chatfunctie is beschikbaar op werkdagen van 08:30 uur tot 17:00 uur